pxkeChiro Flurk Everberg is een bruisende Chiro met ± 180 leden en leiding die zich situeert tussen Brussel & Leuven. Elke zondag kunnen kinderen en jongeren tussen 6 – 18 jaar terecht bij Chiro Flurk voor een namiddag vol spel, plezier en avontuur. Naast zijn wekelijkse werking op zondag organiseert de Chiro van Everberg ook nog een resem nevenactiviteiten om hun kas te spijzen. Zo kan je in november terecht op de Chiro Quiz, in december op de kerstmarkt, in januari op de spaghetti avond voor het goede doel en in februari op hun jaarlijks Winterrestaurant. Deze activiteiten worden georganiseerd om van 21-31 juli op jaarlijks bivak te gaan met alle leden en leiding.
flurkse feestenOok de Flurkse Feesten is een van de evenementen die we jaarlijks organiseren rond het weekend van 1 mei. De Flurkse Feesten beginnen stilaan een begrip te worden in Everberg & Kortenberg: HET feest voor jong en oud in de omstreken. Ook dit jaar staan we klaar voor onze twaalfde editie Flurkse Feesten. Het concept wordt dit jaar terug zoals vroeger. Zo kan je genieten op de Zware bierenavond, Aspifuif, Trailberg, schijt je rijk, Kinderspel, optreden en natuurlijk onze bar. Dit jaar organiseren we opnieuw de Boeren & Buren-markt! Daarnaast is deze editie ook een muzikale editie, met maar liefst 5 optredens! Hier lezen jullie wat de Flurkse Feesten allemaal te bieden heeft op 26 & 27 april.

Like ons op Facebook om op de hoogte te blijven van de Flurkse Feesten activiteiten.

De Flurkse Feesten worden georganiseerd om ons tweejaarlijkse buitenlands kamp te financieren maar ook om een feest te organiseren speciaal voor de Kortenbergse dorpsbewoners. Om de 2 jaar gaan we op buitenlands kamp met de leiding & Aspi’s van Chiro Flurk Everberg. In 2024 staat Oostenrijk op het programma! Het buitenlands kamp is voor de leden en leiding een zeer unieke ervaring. Jens werd vorig buitenlands kamp 21 jaar oud. Als leiding hechten we veel belang aan dit kamp vermits dit toch de ideale gelegenheid is om een hechte groep te creëren van de Aspi’s (toekomstige leiding) en leiding. We hebben gemerkt dat door deze kampen de Aspi’s meer gemotiveerd zijn om leiding te worden. Natuurlijk is het ook een beloning voor de jaarlijkse inzet die de Aspi’s en leiding leveren.

Ons kamp wordt ondersteund door de reisorganisatie Jeka, die instaat voor vervoer, verblijfplaats en eten & drinken ter plaatse. Voor de rest kan een buitenlandskamp vergeleken worden met een doorsnee bivak: we leven in hetzelfde regime en spelen typische Chirospelen. We doen natuurlijk ook wel eens spectaculairdere activiteiten zoals paintball, bananaboot, bezoek Barcelona & Praag,….

Meer info over onze Chiro werking kan je vinden op www.chiroflurk.be